img
AKTUELLT JUST NU
Senaste nytt från Bo­teå­byg­den
(Pla­ts f. lo­go​/​fo­to)
Redaktör: Rolf Ronestjärna
Kontakta gärna redaktören om du har information du tycker ska omedelbart ut till Boteås invånare.

Aktuellt Just Nu
Välj artikel:
(senaste överst)
Start­si­dan
Aktuellt Just Nu
Av: Rolf Ronestjärna  (2018-05-22)  (Redigerad: 2018-05-22)
FIBERNEDLÄGGNINGEN I BOTEÅ NÄRMAR SIG MED STORMSTEG

 
img
Foto: Rolf Ro­nestjär­na
Torbjörn Borgström och Cathrine Rolén, från Sollefteå Stadsnät, på plats utanför Undroms Närlivs.

 

SOLLEFTEÅ STADSNÄT RÄKNAR MED ATT KUNNA LEVERERA FIBER UNDER HÖSTEN

Det finns fortfarande möjlighet, för dem som bor längs stomnätet, att beställa fiberanslutning


Det har hunnit gå ganska exakt två år sedan Sollefteå Stadsnät höll sitt första informationsmöte i Sunnersta Folkets Hus (se Botebladets sommarnummer 2016 på www.botea.se). Sedan dess har det hunnit rinna en hel del vatten under Björkåbron och den planerade fibernedläggningen i Boteå har dragit ut på tiden bl a beroende på att Sollefteå Stadsnät har behövt att vänta in tillstånd från olika myndigheter. Vecka 23 räknar dock stadsnätet med att komma igång med grävningarna.

 

I samband med att Undroms Närlivs firade sitt ettårsjubileum den 20:e maj, fanns Torbjörn Borgström och Cathrine Rolén, från Sollefteå Stadsnät, på plats för att informera och svara på frågor. Deras besök tillkom i all hast och planerades in när de, via Boteås hemsida, fick veta om butikens planerade jubileum. Deras inplanerade besök kom därför att annonseras på Boteås hemsida endast ett par dagar innan. Via hemsidan kan byborna få del av information med kort varsel.


 
img
Foto: Rolf Ro­nestjär­na
En hel del Boteåbor stannade till och ställde
frågor om den planerade fibernedläggningen.

 

En hel del bybor stannade till hos stadsnätets representanter för att ställa frågor och dessa fick t ex veta att grävningen av stomnätet kommer att ske i 5-6 km etapper och att kunderna kommer att kopplas på efterhand. Likaså att stadsnätet kommer att skicka ut en tidsplan och kartor, som visar kundens anslutningspunkt, och att grävningen kommer att ske i samråd med kunden. Utlämning av skyddsrör och markeringsband kommer att, via självbetjäning, ske vid Para skola och Sunnersta Folkets Hus. Om projektet fortlöper som det är planerat, så beräknas grävningarna vara klara i november. Torbjörn Borgström, driftsansvarig på stadsnätet, berättade även att stadsnätet under hela processen har försökt att få till en dialog, om en generell samordning, med IP-Only, dock utan att lyckas. En del IP-Onlykunder har tydligen lyckats att säga upp sina kontrakt och han rekommenderade de bybor som skrivit på för dem att kontakta IP-Only för att få svar på sina frågor. Det finns fortfarande möjlighet, för de byinvånare som bor längs stomnätet och som ännu inte har beställt fiber hos stadsnätet, att hoppa på tåget. Deadline är satt till den 8:e juni, därefter höjs installationskostnaden med 2 000 kr.

 
 
Till sidans topp
74/1779  
 
 
menyer
Botevy
  Allt material Copyright © 2011-2019 Boteåparlamentet o/e resp upphovsrättsinnehavare Foto: E Hoppe   
  Allt material Copyright © 2011-2019 Boteåparlamentet o/e resp upphovsrättsinnehavare Foto: E Hoppe

Vi använder SSL och IP-nr. Om integritet på botea.se
Facebook
Twitter
Google+
Linkedin
E-post
PARLAMENTET X
FÖRENINGAR
KULTURLAGRET
BOTEÅBYGDEN
BOTEWEBBEN
 >> HUS TILLStartsidan
Aktuellt Jus pilAktuellt Just
Anslagstavla pil
Biblioteket pil
Botebladet
Boteålänka pil
Byavakten pil
Om webbplats pil