img
Bo­teå­byg­den:
ANLÄGG­NING­S­BOEN­DET I STÖNDAR
logo
Foto: R. Ronestjärna
Redaktör: Rolf Ronestjärna

Grillkväll på asyl­boen­det i Stöndar
Välj artikel:
(Senaste överst)
Start­si­dan
Grill­fest 8/6
Stu­die­besök till Resele
In­for­ma­tionsmö­te
Av: Rolf Ronestjärna  

 
img
Foto: R. Ro­nestjär­na

För några veckor sedan anlände ca 100 asylsökande till f d Bettans Konferenscenter i Stöndar. I samband med detta bildades en s k asylgrupp, i Boteåparlamentets regi, med målsättning att på bästa sätt kunna ta emot och integrera de nya invånarna i bygden.

 

På söndagskvällen, den 8:e juni, anordnades en stor grillfest på asylboendet, där Boteåparlamentet och dess asylgrupp var inbjudna.

Det blev en strålande kväll, både i form av bra väder och glada ansikten hos både boende, personal och inbjudna gäster. Den välsmakande och rikliga maten, som serverades ute på gårdsplanen, gick åt som smör i solsken och efteråt bjöds det på jordgubbstårta och det fikabröd som gästerna hade haft med sig.

 

Stämningen var gemytlig och uppsluppen och flera nya och värdefulla kontakter knöts förhoppningsvis. Undertecknad fick bl a kontakt med en grupp äldre ungdomar, som visade sig tycka om att spela fotboll. Jag tog därför genast kontakt med Stefan Strandberg, lagledare i Undroms IF, som på stående fot bjöd in till nästa fotbollsträning.

 

Efter kontakt med Undroms Taxi har jag fått en väldigt generös offert för skjutsar till och från träningarna. Hitills har finansiering inte kunnat lösas via telefonsamtal till Migrationsverket, Länsstyrelsen och flyktingansvarig hos kommunen. Ett litet hopp finns dock att förvaltningschefen för Kultur-, utbildnings- och fritidsförvaltningen, när denne kan nås, ska kunna skjuta till medel. I annat fall kommer vi, via annonser på hemsidan, att uppmana bygden att vara med och bidra med en slant till skjutsarna. En person har redan skänkt en summa som räcker till två träningar.


 
img
Foto: R. Ro­nestjär­na

 

Det gavs även tillfälle för de inbjudna byborna, till deras oförställda glädje, att släppa loss i dans till både arabiska och eritreanska toner.
Sammantaget blev det en väldigt lyckad afton i integrationens och förbrödringens tecken.

 

SENASTE INFORMATIONEN:
Det visade sig att inte heller förvaltningschefen för Kultur-, utbildnings- och fritidsförvaltningen kunde ställa upp med några pengar, men han slussade mig vidare till en person på Västernorrlands Idrottsförbund. När denne slutligen ringde upp, hade förutsättningarna ändrats, eftersom platschefen på Stöndar hellre ser att de asylsökande lägger en liten slant själva till skjutsarna. Frågan var nu istället om Idrottsförbundet kunde tänka sig att bidra med pengar till fotbollsutrustning, vilket inte verkade vara en omöjlighet. Efter det samtalet tog jag åter kontakt med Undroms IF, som fortsättningsvis kommer att hålla i och driva ärendet.

 

Som ett första steg på vägen har nu Undroms IF, via undertecknad, bjudit in asylboendet till sin nästa hemmamatch, som är mot Björna IF och går av stapeln tisdagen den 17/6 kl 19 på Bohedsvallen.

 
 
Till sidans topp
4/1480  
 
 
menyer
Botevy
  Allt material Copyright © 2011-2021 Boteåparlamentet o/e resp upphovsrättsinnehavare Foto: E Hoppe   
  Allt material Copyright © 2011-2021 Boteåparlamentet o/e resp upphovsrättsinnehavare Foto: E Hoppe

Vi använder SSL och IP-nr. Om integritet på botea.se
Facebook
Twitter
Google+
Linkedin
E-post
PARLAMENTET X
FÖRENINGAR
KULTURLAGRET
BOTEÅBYGDEN
Anläggnings pilStartsidan
BotekryssetGrillfest 8/6
Boteå i BilStudiebesök 
BOTEÅ: SpelInformationsm
Boteåbor pil
Boteåbrosch
Byar & Byggn pil
Vägbeskrivn pil
Övrigt i oc pil
BOTEWEBBEN